top of page

Digitális oktatási környezet fejlesztése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben

EFOP-3.2.3-17-2017-00053

Az EFOP-3.2.3-17-2017-00053 (Digitális oktatási környezet fejlesztése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben) pályázat keretében 2019. szeptember 18-án Digitális Pedagógiai Szemlélet Projektnapot szerveztünk intézményünk 3-8. osztályos tanulóknak.

 

A Projektnap keretében az Utazó Planetárium látogatott el iskolánkba, amelynek előadásán az óvodától 8. osztályig részt vettek a gyerekek. A Planetárium sátrat hozott, és ülőpárnákat biztosított a gyerekeknek az előadás idején. Az előadásokra a tornateremben került sor. Egyszerre 2 csoport tudott részt venni a bemutatón. Nagy érdeklődéssel várták a tanulók, hogy mikor kerülnek sorra. Igazán szemléletes és élménydús volt a tanulók számára ez a lehetőség.

A projektnap célja, hogy digitális eszközök segítségével tartott természettudományos előadások és versenyek tartásával kapcsolódjunk az Utazó Planetárium előadásához.

A projektnap nyitásaként köszöntöttük a tanulókat és tájékoztattuk őket a napi programokról.

2 csoportban tartottunk előadásokat a pedagógusok közreműködésével. Szilágyi Brigitta tanárnő az évszakok változásairól tartott előadást a kisebbeknek, Szőke László tanár úr a naprendszer bolygóiról a nagyobbaknak.

Ezután a Kahoot alkalmazással készített és értékelt versenyfeladatokat oldották meg a tanulók. A feladatok elkészítését Dalanicsné Pősze Melitta tanárnő végezte. A versenyek győztesei okosórát kaptak ajándékba.

Miután mindkét csoport végzett a feladatával, összegyűltünk az ebédlőben, ahol közösen fogyasztottuk el az ebédet.

A Projektnap elérte a célját. A tanulók nagyon érdeklődőek és motiváltak voltak. Egy igazán izgalmas és élményteli napot zártunk.

bottom of page