top of page

Digitális oktatási környezet fejlesztése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben

EFOP-3.2.3-17-2017-00053

Az EFOP-3.2.3-17-2017-00053 (Digitális oktatási környezet fejlesztése a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye oktatási intézményeiben) pályázat keretében 2021. február 19-én Digitális Pedagógiai Szemlélet Projektnapot szerveztünk intézményünk 3-8. osztályos tanulóknak. A rendezvény 2021. negyedik negyedévében lett volna esedékes, de a sorozatos megbetegedések miatt nem tudtuk megtartani, ezért most pótoltuk.

 

A Projektnap során forgószínpadszerűen szerveztük meg a programokat a tanulók számára, hogy egyszerre ne legyen sok gyerek egy helyen.

 

Több helyszínt biztosítottunk. Molnár István tartott előadást a robotokról, a Lego robotokról, bemutatta a gyerekeknek az iskola Lego robotjait és a működésüket. Ezt az előadást az aulában hallgathatták meg a gyerekek. Nagyon érdeklődően és aktívan figyeltek. A téma felkeltette a kíváncsiságukat. Egy kisfilmet is összeállított a tanár úr a robotok gyártásáról és működéséről. Egy másik helyszínen ezt nézhették meg a tanulók.

 

A harmadik teremben legóból építhettek a gyerekek nekik tetsző alakzatokat, járműveket. Ez volt a legizgalmasabb helyszín, hiszen itt csapatban dolgozhattak, és a kreativitásukat felhasználhatták az építkezéshez.

 

A negyedik helyszínen, az informatika teremben pedig verseny zajlott. Minden évfolyamon belül Comenius Logo versenyt szerveztünk. Egy-egy alakzatot kellett a tanulóknak elkészíteni adott időn belül. A legügyesebb rajzokat készítő tanulókat díjaztuk az okos órákkal.

A Projektnap elérte a célját. felkeltettük a tanulók érdeklődését és motiváltak voltak a témára. Izgalmas és mozgalmas volt ez a nap és sok élményt szereztek a tanulók.

bottom of page